Om meg

Bildet mitt
Oslo, Norway
Jeg er en Objektivist, Kapitalist og Ateist. Jeg kjemper for frihet, og støtter andre i deres kamp for frihet. Ingen skal behøve å være slave for andre. Ingen skal være redd for at en stat eller andre skal komme og ta fra deg det som er rettmessig ditt. Og jeg er medlem av det eneste partiet i Norge som støtter dette, nemlig DLF.

10.8.09

Det å så eksellente Norske helsevesenet med mer.



Nok en historie om det såkalte ekselente helsevesenet vi har i Norge, åja når staten bestemmer og styrer så blir alt sååå mye bedre vet du.
Idioti på høyt nivå kaller jeg denslags, alt staten har tatt over og styrt har til nå bare blitt dårligere, mindre effektivt og behandlingen av "kundene" er som regel elendig.

Men hvis vi bare stemmer på det "andre" partiet så blir sikkert ting sååå mye bedre, for det har de jo lovt hvis vi stemmer på dem, da skal de gjøre en bedre jobb med å styre enn det forrige partiet gjorde.

Men ikke tenk tanken om privatisering eller frihet, nei det er jo blasfemi og bare forferdelige ting og all mulig djevelskap kommer utifra det, herregud er vi en nasjon av idioter og sauer, som villig følger en fører rett til slaktebenken, eller er det noen er med selvrespekt nok til å ha det ønske og lengselen om å kunne styre sitt eget liv og la andre styre sine uten å kreve at de skal være andres slave. Idag er vi alle umyndigjort av mamma og pappa stat. Men siden vi bor i en stat med ett stort flertall av brautende sauer, som oppfører seg som bortskjemte femåringer, så er det kanskje ikke så merkelig at folk godtar dette.

Det hjelper selvfølgelig ikke så mye at folk blir utdannet av det å så eksellente skolevesenet som staten/venstresiden har gitt oss helt "gratis" så lenge du ikke tenker på skatter og avgifter som du betaler inn. I dette skolevesenet blir barna indoktrinert til å bli gode sosialister, og glem privatskolene siden de ikke har lov til å operere her til lands med mindre de og læreplanen deres er godkjent av akkurat staten. Kanskje derfor de mest prominente politikerne ofte sender barna sine på privatskoler utenfor Norge.

De har lagt opp ett bra opplegg her, privatskoler er mer eller mindre ulovlig, og de som går lov til å operere er gjennomregulerte og opererer på statens nåde. Så du har kun valget mellom å sende skolene på offentlige eller offentlig regulerte skoler og barnehage, risikere å miste barna hvis du ikke gjør det, hvis du for eksempel ønsker hjemmeundervisning eller ønsker å ha barna hjemme og oppdra dem utenfor barnehagen, eller du må sende dem ut av landet noe som ofte koster en del.

Og blir du syk så blir du ofte behandlet på en elendig måte, behovsprøvd, og må ofte tigge for å få hjelp. Den som er best til å tigge eller skriker høyest, får hjelp først. Og man lurer på hvorfor folk oppfører seg som bortskjemte unger, det er jo tross alt det man blir trent opp til fra man er liten av, den som skriker høyest eller klarer å virke mest mulig ynkelig er den som får hjelp, de andre får fint klare seg selv.

Og liker du ikke dette, hva så, hvorfor skulle man bry seg, du kan klage så mye du vil systemet vil ikke forandre seg, det eneste som skjer er at hvis du skriker høyt nok, så vil akkurat du få hjelp, men det hjelper ikke de som kommer etter deg.
Dette er slik fordi de som jobber i det offentlige egentlig ikke har noe særlig å tape på dette, de tjener ikke noe mer på fornøyde kunder enn misfornøyde kunder, tross alt hvor skal du ellers gå. Og det er ikke som om du betaler lønna deres, det er det jo staten som gjør. Men vent nå litt hvis vi tenker litt lengre enn nesa, er det ikke vi som betaler skatt til staten og dermed gir staten den inntekten den har jo det er det vist så vi betaler faktisk for disse tjenestene, og hvorvidt vi liker det eller ikke så er vi faktisk tvunget til å betale for disse elendige tjenestene. Og ikke nok med det med alt vi betaler i skatt så betaler vi faktisk mer enn dobbelt så mye i forhold til hva vi ville betalt hvis tjeneste var private istedenfor, og vi ikke behøvde å betale skatter og avgifter for dette, for å ikke snakke om egenandeler som kommer ved siden av, og for studenter skolebøker for flere tusen. Men skulle ikke alt dette være gratis, er det ikke derfor vi betaler skatt.

Ingenting er gratis, og når politikere sier de vil "gi bort" ting "gratis" eller til "redusert" pris, så bør man øyeblikkelig bli mistenksom. Fordi det dette egentlig betyr er at skattene og avgiftene vil bli økte for å dekke inn kostnadene, og tjeneste og produktene vil bli dårligere. Som sagt ingenting er gratis, men den største prisen som vi betaler for dette er noe de fleste idag ikke ser ut til å ofre en tanke engang, og dette er vår frihet og vår myndighet. Når staten styrer skolene så tar de eierskap på hodene våres, når staten styrer helsevesenet tar de eierskap på kroppene våre, men først må vi selge sjelene våre til dem for tomme løfter, noe de fleste gladelig har gjort.

Når de bestemmer over skolene bestemmer de også hva vi skal lære, hvor på privatskoler er det foreldrene som bestemmer hva som skal undervises, og man velger skole ettersom det som passer best for en selv, og ikke etter hva som passer best for staten.

Når staten eier og styrer helsevesenet, så vil staten i økende grad begynne å bestemme hva du bør spise og drikke, hvordan du bør trene og leve for å få tilgang til disse helsetjenestene. Og når du blir gammel så vil du bli i større grad oppfordret til å legge deg ned å dø, slik at du slipper å være en slik byrde på "felleskapet". Dette har vi allerede sett at er på vei i USA med Obama care, hvor staten skal komme å gi råd til de som er såpass gamle at man begynner å tenke på slutten, iallfall så begynner staten å gjøre det. Og da kommer det en rådgiver og banker på døra di, for å gi deg råd om hva du bør gjøre nå som slutten nærmer seg.

Men sjela er vel det staten har fått billigst, ved å komme med tomme og billigere løfter hvis du bare stemmer på dem og gir opp litt av din frihet, slik at de kan gi deg mer sikkerhet. Men det er tydeligvis ett utsagn som folk flest har glemt eller aldri hørt om, og det lyder slik: Alle og enhver som er villige til å gi opp litt av sin frihet, slik at de kan få mer sikkerhet, vil ende opp med å miste begge deler.
Med andre ord så vil du miste din frihet, og du vil aldri få noe mer sikkerhet, faktisk vil du få mindre.

Skolene, helsevesenet og alt annet vi skal få "gratis" er betalt over skatteseddelen, og med tanke på hvor mye vi betaler i skatter og avgifter, og med tanke på alt vi taper på tollbarierer og lignende. Så ville vi hatt råd til de beste privatskoler, de beste helsetjenester penger kan kjøpe, og fremdeles ha mer enn nok penger til overs til personlig bruk og sparing til vi blir eldre.

Så vi tjener på det praktiske plan ved å beholde våre egne penger selv og betale private istedenfor over skatteseddelen.
Men viktigst av alt er at det også det eneste moralskt riktige, fordi når vi betaler med våre egne kroner og får beholde våre egne kroner, da disse ikke forsvinner i enorme skatter for alt mulig rart, som vi blir tvunget til å betale for.
Ingen har rett til å tvinge andre til å jobbe for dem, eller til å gi fra seg sine eiendeler. Idag så mener flertallet her tydeligvis at det er greit å legge andre mennesker i "jern" og la de jobbe for andre, med andre ord slaveri er greit. Denne type form for slaveri oppsto så vidt jeg vet i USA av amerikanske slavehandlere som fant ut at de kunne tjene mer hvis slavene fikk en falsk følelse av frihet, ved å la de jobbe hvor de ville og bo innenfor visse grenser hvor de ville, så lenge de betalte en viss prosent av inntekten sin til disse, og såvidt jeg husker var også andelen de betalte slaveeierne lavere enn skattene og avgiftene folk er blitt så vant til å ta for gitt her idag, uten å stille spørsmål.

Man er også blitt veldig vant og komfortabelt med at det er greit å ta fra andre det som ikke er ens eget, noe som normalt blir omtalt som tyveri, men som tydeligvis er helt greit så lenge det er staten som gjør det. Det er også greit hvis de som blir stjålet fra "har mer en de trenger" eller er "rike".
Så er det noen som lurer på hvorfor vi har så milde straffer for reel kriminalitet, mens folk som prøver å gjemme unna det som er deres eget risikerer nærmest sagt livstid hvis de blir tatt. Hvis du "snyter på felleskapet", blir du idømt de strengeste straffer, men hvis du regelmessig går rund og stjeler fra butikker, er det ikke engang sikkert at du blir straffet, og blir du det så slipper du snart løs igjen uansett så det er ikke så farlig. Grove legemsbeskadelser, tja kan noen måneder i psykiatri eller ett år maks tre, pluss at man kan og vanligvis slipper ut tidliger på god oppførsel, og så må vi ikke glemme å gi de stakkars kriminelle helgeperm noe tilogmed mordere har fått og det forundrer meg ikke om de fremdeles får. Mordere får vel i beste fall samme straffen som en som er tatt for å gjemme unna pengene sine ifra staten og "snyter" på skatten ved å være frekk nok til å ikke gi bort penger som han har ærlig tjent.

Og når man sier at man jobber over halve året for å betale skattene og avgiftene, og resten er ens eget. Så betyr dette at man er noens andres slave i over ett halvt år, i det man jobber for andre uten at man har noe valg eller noe man skulle ha sagt i den saken. Man er med andre ord tvunget til dette.

I dag betaler vi skatt for blant annet: norske filmskapere, kvinnelige filmskapere, fotballjenter, norske spill, kunstnere, opera, sport, musikere, statskirka, andre religiøse organisasjoner, en ikke fungerende u-hjelp som faktisk bare gjør tingene verre, støtte til diktatorer og religiøse fanatiker, og gudene vet hva mer. Alle disse er klassifiserte som "svake" grupper. Hvorfor skal vi være tvunget til å betale for alt dette, hvorfor kan vi ikke selv kjøpe og betale for det som vi er interressert i, og la andre gjøre det samme. Og hvis dette ikke er nok til å dekke visse aktiviteter, hva så da burde det ikke vært der til å begynne med, men istedenfor å legge ned så skal vi altså tvinges til å betale for noe som ekstremt få mennesker er interressert i og/eller villige til å betale for, dette er latterlig.

Og som ikke det er ille nok, siden staten nå er den som nå (via skattebetalerne) betaler for gildet, så er det jo også staten som bestemmer hva de pengene skal brukes til og ikke vi. Så istedenfor at du betaler selv, og da betaler for det du liker og vil ha, så er det nå staten som tar alles penger og betaler for gildet med tyvegodset sitt, og som i tillegg bestemmer i varierende grad, hva de skal produsere og dermed hva vi får. Og da får vi det staten ønsker at vi skal få, og som er godkjent av staten, og prøver de å produsere noe annet så kutter staten støtten og gir den til noen som er mer medgjørlige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar